idyllidalarna

Jag är en Dalkulla på 32år, med sambo och 2 underbara kids. Villa, kombi, 2 kaniner och 1 katt. Alltså en helt vanlig Svensson!

när två blir tre

Publicerad 2011-08-25 20:49:22 i Allmänt

Ibland är det svårt att vara två med den man älskar när man har adhd.... Livet är fan inte rättvist.

Familjeenheten

Publicerad 2011-08-25 12:40:26 i Allmänt

Ja då var det dags igen då. Som jag har nämt tidigare så går vi på familjeterepi. Med tanke på allt kaos som har varit i våran familj så har det varit något som har varit åter kommande, vi har varit där en till två gånger i veckan. Men vi har haft uppehåll över sommaren och det har varit skönt. För trots att det har varit skönt att gå dit har det varit väldigt jobbig. Berättar sen hur det gick i dag.

onsdag

Publicerad 2011-08-24 10:47:38 i Allmänt

Ja ha jag hörde inte klockan i morse som ringde ringde ringde om och om. Som tur är var mannen i huset hemma då han har är sjuk. Jag vaknade med ett ryck 07;47 och tänkt nä inte redan vi är ju bara inne på 3 dagen. Sen hörde jag Björn, och Nicklas som sa något till Amanda, då fattade jag att allt var okej. Hade ont i huvudet som fan när jag vaknade men det är borta nu. Härligt att något går min väg. Har dock väldigt ont i lederna och känner av en låsning i ryggen på vänster sida humm.... Känns så där men det brukar kunna ge sig annars får jag gå i väg. Ska städa vidare nu. Men hörs sen.

En piss dag

Publicerad 2011-08-23 20:23:22 i Allmänt

Ja trots en bra början blev dagen bara mer och mer pissig. Fy å blä har krypit ner under täcket och inväntar att medicinen ska göra sitt vill bara sova och fly från alla jobbiga tankar jag har just nu. Hoppas det är bättre i morgon go natt.

morgon promenad

Publicerad 2011-08-23 09:01:40 i Allmänt

Nu har jag och Antino "hunden" som är här på besök lämnat barn på skolan och tagit oss en runda på 4.5 km. Han blev helt slut. Antar att vi får gå fler längre vänder. Då 4.5 in inte är så långt och han ska inte bli så trött han är bara 5 år. Nu ligger han helt utslagen i hallen. Måste villa mej en stund då jag som väntan har värk i kroppen i dag och blir väldigt trött och slut jag med. Det va lite jobbigt att komma i väg i dag även om det gick oväntat bra med barnen. Men jag blir slut.... Hörs sen

Måndag *3

Publicerad 2011-08-22 22:12:06 i Allmänt

Jag kommer att ha värk i morgon, jag vet det. För jag har putsat fönster, nu är det bara tre stycken kvar. Ska försöka att börja fixa i pannrummer det ska bli en atelg'e där jag ska vara och måla. Jag tror att det är därför som målandet har legat på is ett tag, det och att jag inte har fått vara ensam. Nu är jag super trött och vet inte hur morgon dagen kommer att se ut. Mycket känslor just nu.

mysigt

Publicerad 2011-08-22 13:05:33 i Allmänt

Mysigt kidsen i skolan, jag har hunit varit till kortis och lämnat tider för Amanda. Hunit handla sallad till mej och gubben som är sjuk. Han med å hämta ut medicin på apoteket. Hem och käka, nu sitter jag i soffan med katten ihop rullad här brevid. Hunden som är här på besök har lagt beslag på hallen gubben ner bädda i sängen å jag sitter i soffan och myser av en liten brasa och lite handarbete.

Go morron go morron

Publicerad 2011-08-22 06:54:54 i Allmänt

Ja ha nu var det tillbaka till livet mina underbara monster börjar skolan i dag..... Det spöregnar ute också jätte kul. Nä det hade gott kunnat varit regn fritt ute i dag. Men men vad ska man göra åt det! Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Önskar bara att mina kids hade fått nya gummistövlar, för det har dom inte fått. Jaha nu ar jag inte tid att ligga här i sängen längre och skriva så hej så länge.

Söndag

Publicerad 2011-08-21 12:40:36 i Allmänt

En trött grå och tråkig söndag. Har varit med Amanda till Ica magi och köpt en present till Linnea Amanda s kompis ska ha kalas och det var ju jätte jobbigt att handla till någon annan. Så det slutade med att Amanda ock så fick med sig ett troll. Idag orkade jag bara inte att bråka. Inte nog med att jag är väldigt trött i dag jag har dessutom en väldig värk i dag. Undrar om det är tid för för en del värk framöver. Brukar kunna få så och det har blivit mycket värre sen jag körde av vägen nov 2007. Kommer att få ett par timmar ensam.....

Gumman

Publicerad 2011-08-15 18:28:25 i Allmänt

Våran underbara katt mår inge bra. Väntar på att veterinären ska ring!


♥Älskade katt♥

Våran lilla katt som hittade hem till oss på sen sommaren hörsten!
Som vi älskar henne, vi vet inte hur gammal hon är, eller heter.
Så vi kallar henne Gumman!
Hon kommer när vi ropar gumman.
Hon är jätte kel sjuk och go.
Vi provade till och med att trycka ner henne i en dockvagn,
med tillhörande dockmössa.
Där låg hon och span och hadde det hut mysigt som hälst.

Vet inte hur jag skulle ha kommit igenom det här vinten om jag inte
hadde haft henne här hos oss.
hon har varit ett enormt stöd för mej när jag har varit ensam.
Hon skulle fattas om hon bestämde sig för att nu är det dags att flytta.

Jobbig natt

Publicerad 2011-08-15 14:58:02 i Allmänt

Kunde inte sova i natt, trotts att jag hade tagit två insömings tabl, kunde jag läsa hur länge som hälst. När boken bar slut trodde jag att jag skulle kunna somna hur fort som hälst. Men nä det gick inte, den där jobbiga känslan kom nästan som panikångest fast ändå inte. När klockan var över 02;20 blev jag så stört att jag gick up och tog 4 st till och ändå tog det så lång tid att somna. Nu har det varit många nätter som jag inte har sovit något bra och det är inte nå bra med tanke på att jag vill börja arbetstränna. Jag vill ha tillbaka mitt liv.

dödligt slut nu

Publicerad 2011-08-14 12:51:03 i Allmänt

Ja det krävs inte mycket för att jag ska bli helt slut, både i huvudet och kroppen. Jag har ute och använt grästrimmen och det gjorde mej helt slut. Höll på att ramla ramla ihop i duschen. Nu är jag påklädd och lagt mej på sängen.orkade inte ens kamma håret men vad gör väl det. Har för mej att jag har läst någon stans att håret mår bättre av att man låter det torka och kamma det senare. Hårtorken använder jag bara när jag känner att jag har ont i nacken. Brukar bli värre med kalt blött och tungt hår. För mitt hår är riktigt tungt när det blir blött. Ska försöka vila kroppen och huvudet en stund så jag orkar hänga med på Nicklas fotbollsmatch.

känslor igen

Publicerad 2011-08-13 21:36:38 i Allmänt

Känner mej rädd och orolig men jag blogga om det i morgon. För nu är jag så trött att jag nästan sover.

Kortis

Publicerad 2011-08-12 21:21:32 i Allmänt

Jag och Amanda har varit på korta och skolat i i dag. Ni kanske undrar vad korta är? Det är ett kortisboende för barn och ungdomar med särskilda behov. Amanda har blivit erbjuden en plats där på grund av sina diagnoser. Hon har ju asberges, adhd, och torretts. Hon ska få komma dit och vara där när vi och även hon behöver tanka energi. Jag önskar inget annat än att jag ska orka att ha henne hemma jämmt. Men som det har varit för mej och min familj det senaste året eller de senaste två åren kanske man ska säga så orkar vi inte just nu. Det är helt fantastiskt att det finns ställen som det här. Med bra personal som vet vad det innebär att leva med dessa barn. Hoppas att jag någon gång kommer att kunna betala tillbaka till samhället. Som kontakt person eller kontakt familj eller något annat. Vill bara att alla ska veta att vi tycker att Amanda är en helt underbar person. Man ser inte på henne att hon har de här diagnoserna det är inget som syns utan på. Ingen ser kaoset som är under ytan. Hon är väldigt konstnärligt lagd, envis när hon har bestämt att jag ska, vill, eller så är det jämmt. Men det gäller inte alla saker som sagt en helt underbar och unik tjej....

syskon kärlek<3

Publicerad 2011-08-12 15:40:14 i Allmänt

Ja när kan man säga att syskon kärlek är en av de starkaste men konstigaste kärlek som finns. Den är svår att beskriva, växlar från hat till kärlek. Från 0-100 på 5 sekunder. Det är konstigt att när det värkligen gäller så finns man alltid där för varandra. Man kan vara jätte osams men ändå kan man ta varandra i försvar. Man kan gå från att vara jätte ledsen och sårad av varandra till att leka med varandra lika fort som man vänder på en krona.... Just nu ligger jag på Lugnets ute bad och tittar på mina barn som nys hatade varandra och nu leker dom som bästa vänner!

trött

Publicerad 2011-08-11 22:02:24 i Allmänt

Är så jäkla trött på att livet svänger så upp och ner......

dålig mamma

Publicerad 2011-08-11 14:56:48 i Allmänt

Känner mej som en usel mamma. Vi har stär dag i dag och jag har fått tjata å tjata hela tiden på allt. Funderar på om det är så att jag har för höga krav på mina barn? Hmmm... Nä det tycker jag inte, man måste ju lära sig. Nicklas min son som är 9 år är en super duktig kille och han är jätte duktig att städa till och med så att han kan fixa med disken och bädda allas sängar och sånt när han är ensam ibland. Så han kan, men antar att det inte är lika kul som att när man måste! Amanda som är 7 år och har adhd,asberges,torretts, är det väldigt mycket mer jobb med. Man kan inte säga gå in på ditt rum och städa! Plocka ihop dina saker! För oss är det ju självklart vad man ska göra då. Men Amanda kan gå in på sitt rum och titta sen kan hon komma och säga "jag kan inte" " det är för mycket" och ofta är det väldigt mycket att städa. Då hon brukar ha alla sina leksaker framme. Då fåan gå med in på hennes rum och hjälpa henne. "ta alla djur och lägg dom i dem här backen" " alla dockor och dock kläder här" o,s,v I dag kännde säker både jag, Nicklas och Amanda att ingen hadde lust att städa men det är något son vi måste göra. Känner mig som en hemsk mamma som alltid gnäller och skäller. Känns inge kul och det är inte jag igentligen!

Onsdag

Publicerad 2011-08-10 20:23:39 i Allmänt

Ja då har mannen i mitt liv börjat att jobba, han började i måndags. Hur känns det då att vardagen är på väg tillbaks? Jo tycker att det känns sådär då han har varit hemma och haft semester i 7 veckor. Men samtidigt känns det skönt att vardagen och strukturen är på väg tillbaka. Amanda har också börjat på fritids lite. Förra veckan var hon och jag och hälsade på 3 dagar någon timme. Den här veckan har hon varit där 3 dagar mellan 10;15-15;00 och nästa vecka. Så kör vi på som om hon skulle ha varit i skolan. Känns konstigt att hon behöver inskolning igen, men det är för att underlätta så mycket som möjligt för henne. Ändrade rutiner är jobbigt för henne, skrutten min. Funderar själv hur det kommer att bli för mej när och var jag får vara och börja arbetstränna. Mycket som snurrar och ska fungera.

infektion i käkleden

Publicerad 2011-08-09 14:44:11 i Allmänt

Det är något jag inte rekomendrar gär väldigt ont. Kan säga att jag låg däckad hela dagen i går och i natt har jag inte kunnat sova. Men känner att jag börjar att må lite bättre även om jag studvis mår mer skit än skit själv. Ska hämta min lilla Amanda på fritids nu så ses i kväll.

ONT

Publicerad 2011-08-07 15:29:30 i Allmänt

Jag har infektion i käkleden! Vilket gör sjuk ont. Va på akuten i går, fick pencilin, och 3 olika värkmedicin. Hoppas bara att det ger med sig snart. För det här gör vidrigt ont.

MAMMA

Publicerad 2011-08-03 22:11:18 i Allmänt

Idag känner jag att jag har haft ork att vara med mina barn. Känner lycka när jag kände att jag lekte och bada med dom. Tyckte till och med att det vi hade kul. Önskar att jag kan vara den mamman jämmt. Jag ska åka och bada på Lugnet i morgon med. Jag och min lilla Amanda, som simmar runt med cyklop och snorkel. Är bara så söt, å har världens vitast rumpa. Tyvärr blir jag super trött när vi kom hem så hade jag svårt att hålla fokus. Men men vad gör det när jag kan få ha och må så super som i dag.

Om

Min profilbild

Linnea

En Dalkulla på 32 år. Som Bloggar lite om mitt liv, och mina intressen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela